Празненствата за Нова година в Русия са шумни, буйни, на

...
Празненствата за Нова година в Русия са шумни, буйни, на
Коментари Харесай

Нова година в Русия - като ще е студено, да е приказно

Празненствата за Нова година в Русия са шумни, буйни, на градус и надминават по значимост и помпозност Коледа. По това време на годината страната е зимна приказка с доста сняг, светлинки, гирлянди и празнична еуфория. Ето какво би трябвало да знаете, в случай че решите да започнете новата с и година в Русия.



Ако ще празнувате като локалните, на 31 декември прекарайте спокоен ден без препирни и безусловно отидете и на баня - с цел да посрещнете Новата година с чисто тяло и схващане. Руснаците мощно имат вяра, че както посрещнеш Новата година, по този начин и ще я прекараш.



Руска баня

Ако желаете да посрещнете Нова година навън, в огромните градове има тържества с музика под звездите - в Москва на Червения площад, а в Санкт Петербург - на Дворцовия площад. И в двата мегаполиса за новогодишната заря на площадите се събират хиляди хора.



" Червен площад " (Москва)



" Дворцова площад " (Санкт-Петербург)

Имайте поради, че е доста евентуално температурите да останат под нулата, по тази причина се подгответе с топли облекла, шалове и ръкавици. Подгответе се и с съвършено наречие на поздрава, който всички си разменят от 1 януари доникъде на месеца - " С Новым годом! " (произнася се " С новъйм годам " ).

Много от изисканите хотели оферират празнични вечери със специалитети на международно приети началник готвачи. Клубовете също имат обилни стратегии, само че би трябвало да си резервирате места много овреме.



" Оливье " (руска салата)

Традиционни за съветската новогодишна софра са съветската салата (която в Русия се назовава салата Оливие), хайвер, риба, кисели краставички и мариновани гъби, съпроводени несъмнено с щедро количество водка и различен алкохол.



" Селедка под шубой " (Сельодка под шуба)

Новогодишната наздравица, когато часовникът удари среднощ, е непокътната за шампанското. Около празничния тост има и друга забавна традиция. Някои руснаци пишат новогодишните си стремежи на лист хартия, по-късно го изгарят, изсипват пепелта от листчето в шампанското и я изпиват, с цел да са сигурни, че желанията им ще се осъществен.



В Русия Коледа се чества по остарял жанр на 7 януари, което значи, че коледната декорация и вълнението от идното разпределяне на дарове ще са на всички места към вас. На Нова година децата получават дарове от Дядо Мраз и Снегоручка (Снежанка), които надничат от витрините на магазините и оферират на минувачите да се снимат с тях.

Някои руснаци към момента означават Нова година по остарял жанр на 14 януари, което значи, че малко на брой изхвърлят елхите преди тази дата, а празничният сезон в страната продължава цели две седмици - от 31 декември до 14 януари. " Старата " Нова година е по-скоро фамилен празник, до момента в който тази на 31 декември е време за празненство

Автор:Мария Ангелова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР