Празен язовир разкри руините на изоставен градОттеглянето на водата от

...
Празен язовир разкри руините на изоставен градОттеглянето на водата от
Коментари Харесай

Празен язовир разкри руините на изоставен град

Празен язовир разкри руините на зарязан град
Оттеглянето на водата от язовира „ Лейдибоуер ” в Дарбишър разкри невероятна гледа – руините на град Дервент, който е бил зарязан след построяването на водния контейнер през 40-те години на предишния век, оповестява Би Би Си.

Местните управляващи оповестиха, че извънредно рядкото събитие е привлякло мнозина любопитни в региона. В началото на месеца се наложи екскурзиант да бъде избавен, лед като затъна в дълбоката тиня, до момента в който се опитал да прегледа от близо останките.

Историческите здания и църкви в градчетата Дервент и Ашоптън били изгубени вечно, откакто долината Дервент била наводнена при построяването на язовира. Той бил пуснат в употреба, с цел да се задоволи потребността от вода на разрастващите се градове Дерби, Шефийлд, Нотингам и Лестър.

За последно руините на потопеното градче са могли да се видят през 1995 година, когато язовирът бил съвсем изпразнен поради сушата. Нивото на водата е било извънредно ниско и през горещото лято на 1976 година.

„ Изключително рядко събитие е останките от градчето да бъдат видени напълно ”, съобщи Дейв Астън, ръководителят на локалното туристическо сдружение. Местните управляващи успокоиха жителите, че въпреки водното ниво на язовира да е извънредно ниско, поради сухото и горещо лято, запасите от вода са повече от задоволителни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР