Правозащитници от Human Rights Watch публикуваха доклад за отвличането и

...
Правозащитници от Human Rights Watch публикуваха доклад за отвличането и
Коментари Харесай

HRW: Руски военни отвличат и измъчват хора в Херсон и Запорожие

Правозащитници от Human Rights Watch разгласиха отчет за отвличането и изтезанията на хора в окупираните от Русия Херсонска и Запорожка област.

Служители на HRW са разговаряли със 71 души от Херсон, Мелитопол, Бердянск, Скадовск и 10 други градове в Херсонска и Запорожка област. Те разказват 42 случая на отвлечени, държани в изолираност и измъчвани от съветските военни цивилни .
 ISW: Рамзан Кадиров няма да праща нов батальон в Украйна
ISW: Рамзан Кадиров няма да праща нов батальон в Украйна

Руските окупатори се окопават

Документирани са и изтезания на военнослужещи от Херсон, като за двама от тях се знае, че са умряли .

В отчета се разказва, че на 27 март съветски военни отвличат военния пълководец на Херсон Виталий Лапчук, заместника му Денис Миронов и доброволец с кодово име Олег.
 Зеленски пред WSJ съпостави Путин с питон и кашалот
Зеленски пред WSJ съпостави Путин с питон и кашалот

Путин мощно е подценил Украйна

Миронов умира от пострадвания, получени по време на побои в плен .

Тялото на Лапчук, който съгласно брачната половинка му също е бил грубо пребит в плен, е открито на 22 май в река с вързани ръце и тежест на краката. Олег, който също е бил съществено измъчван е единственият, който оцелява, се връща вкъщи в границите на размяната на пленници .

Докладът на правозащитниците разказва и историите на арестувани публицисти, деятели, протестиращи и локални чиновници. Местонахождението на някои от тях към момента не е известно .

HRW припомня, че противозаконните арестувания и отвличания са неразрешени от интернационалното филантропично право и могат да бъдат приравнени към военните закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР