Правозащитната организация Хюман райтс уоч е разочарована от френския президент

...
Правозащитната организация Хюман райтс уоч е разочарована от френския президент
Коментари Харесай

Американска правозащитна организация разочарована от Макрон

Правозащитната организация Хюман райтс уоч е разочарована от френския президент Еманюел Макрон и го укорява, че в изявление за организация Франс прес е сложил ползите на Франция над човешките права, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Неправителствената организация показа през днешния ден в Берлин годишния си отчет за положението на човешките права по света през 2018 година Преди година Хюман райтс уоч " приветства метода, по който Макрон води акцията си, защитавайки енергично демократичните правила пред Националния фронт ", напомни Кенет Рот, изпълнителен шеф на Хюман райтс уоч. " Но би трябвало да кажа, че идната година бяхме разочаровани ", добави той.

" На думи френският държавен глава продължава постоянно да пази човешките права, само че установяваме, че когато са забъркани френски ползи, Макрон резервира безмълвие ", съобщи Рот. Той разкритикува и политика на държавното управление на Макрон за ограничение на миграцията. " Неговата отбрана на човешките права стопира там, където са наранени френските ползи ", повтори Рот, без да навлиза в детайлности.

Изпълнителният шеф на правозащитната организация утвърди дейностите на немския канцлер Ангела Меркел, по-специално това, че е решила да прекрати продажбата на оръжия на Рияд след убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул.

Други европейски страни също упражниха напън върху Рияд, акцентира Рот и уточни като образец Дания и Финландия.

Франция, вторият снабдител в света на оръжия за Саудитска Арабия след Съединени американски щати, от своя страна реши да продължи продажбите, също така разкритикува апела на Германия да последва образеца й за заледяване на продажбите на оръжия за Рияд.

" Ангела Меркел е значим водач в региона на отбраната на човешките права в света ", сподели Рот. Той акцентира и нейната " основна роля " за използването предходната година на преустановяване на огъня в бунтовническата провинция Идлиб в Сирия.

В отчета Хюман райтс уоч отбелязва още, че в международен проект е повишена съпротивата против нарушаването на човешките права. " Когато се върнем към миналата година, това, което в действителност ни впечатли, бяха не толкоз неприятните вести, колкото реакцията, които те породиха ", сподели Рот. " Видяхме в доста елементи на света забележителна опозиция от страна на народа " против неспазването на правата на индивида ", сподели Рот, имайки поради митингите против унгарския министър председател Виктор Орбан, провокирани от закона за по-гъвкави правила в трудовото право.

Докладът приветства появяването на " непредвидени настоящи лица " в региона на отбраната на човешките права, като да вземем за пример Организацията за ислямско съдействие, сплотяваща 57 страни. Тази организация се причисли към апела против всеобщото изтребване на мюсюлманите рохинги в Мианма, като по този метод за първи път насочи рецензии към друга страна, друга от Израел. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР