Правозащитната организация Amnesty International призова американската полиция незабавно да прекрати

...
Правозащитната организация Amnesty International призова американската полиция незабавно да прекрати
Коментари Харесай

Amnesty призова американската полиция да свали напрежението

Правозащитната организация Amnesty International прикани американската полиция неотложно да приключи използването на извънмерни ограничения във връзка с протестиращите в Съединени американски щати.

В изказване на представителството на Amnesty в Съединени американски щати се показва, че самата американска полиция не извършва своите отговорности във връзка с правата на хората и не зачита правото им на мирни митинги, като с дейностите си единствено усилва напрежението и слагат под риск живота на протестиращите.
 Бели расисти, Сорос, Русия и крайнолеви упреквани за митингите в Съединени американски щати
Бели расисти, Сорос, Русия и крайнолеви упреквани за митингите в Съединени американски щати

В Съединени американски щати ври и кипи след убийството на Джордж Флойд

В не един град ние следим дейности, които освен могат да се смятат за нежелателни, само че и изключителни. Ние призоваваме неотложно да се приключи с това използване на мощ, а силите на реда да обезпечат и защитят законното право на митинг на всеки един жител, се показва в изказването, подписано от Рейчъл Уорд. Тя упорства, че полицията е длъжна да подхваща дейности за деескалация на напрежението дотогава, до момента в който обстановката не се успокои.

Нужно е демилитаризиране и да се води разговор с уредниците на митинги , да се понижи напрежението и да се заобикаля използването на мощ.

Amnesty International упорства да се подведат под отговорност и служителите на реда, които са нарушили законите, освен арестувалите Джордж Флойд.
 Кой е Джордж Флойд?
Кой е Джордж Флойд?

Флойд се мести в Минеаполис от родния Хюстън

Припомняме, че на 25 май полицията задържа афроамериканеца Джордж Флойд . По време на задържането служителят на реда е коленичил на врата на мъжа, а Флойд я крещял, че се задави, само че чиновниците на реда не са му обърнали внимание. В резултат на това мъжът умря. Това провокира всеобщи митинги в цялата страна с погроми и конфликти с полицията. Властите на Лос Анджелис, Атланта и Филаделфия постановиха полицейски час в градовете си поради протестите. Рестриктивната мярка е в действие от 20 часа вечерта до 5 часа сутринта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР