Правовият режим в Егейско море и способността на Гърция да

...
Правовият режим в Егейско море и способността на Гърция да
Коментари Харесай

Гърция и Турция вкарват ЕС в спора за суверенитета в Егейско море

Правовият режим в Егейско море и способността на Гърция да упражнява суверенните си права не могат да бъдат сложени под подозрение, оповестява Александрос Гениматас представител на външно министерство на Гърция, представен от " Грийк рипортър ".

Той дава отговор на изказване, на турското външно министерство, което упреква Гърция, че е злоупотребила с екологичните стратегии на Европейски Съюз по отношение на проблеми в Егейско море.

Гениматас разяснява, че " правният режим в Егейско море и също така правото на Гърция да упражнява суверенитета си, произтича от интернационалното право, което несъмнено включва и очертаването на региони със предпазени екосистеми и не може да бъде сложено под въпрос. Турция наскоро повтори желанието си да продължи курса за влизане в Европейския съюз. Очевидно е, че първото, което би трябвало да направи, в случай че желае да реализира това, е спазването на интернационалното право и европейското законодателство ", добавя той.

Хами Акой, представителят на турското Министерство на външните работи разяснява, че " е добре известно, че Гърция от дълго време употребява екологичните стратегии на Европейски Съюз, на първо място " Натура 2000 " във връзка с егейските въпроси. Този път обаче гръцкият президент Павлопулос направи изказване за съгласуваност сред мрежата " Натура 2000 ", границите и територията. Тези изказвания нямат правно деяние. Освен това сходни изказвания са с темперамент на самопризнание, че Гърция просто нарушава екологичните стратегии на Европейски Съюз като " Натура 2000 " съгласно политическата си целенасоченост. "

" Турция, както и до момента, както и отсега нататък, няма да одобри никакви обстоятелства, които Гърция показва за географските формирания в Егейско море, чийто юридически статут се оспорва. Ние още веднъж предизвестяваме Европейски Съюз да не се трансформира в инструмент на политическите измами на Гърция ", добавя Акой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР