Правото за уседналост важи за всички. Няма привилегии за ромския

...
Правото за уседналост важи за всички. Няма привилегии за ромския
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: В учебниците по история са въведени малко повече термини за комунизма

Правото за уседналост важи за всички. Няма привилегии за ромския етнос. Има неверен прочит на наредбата. Ще намерим баланс. Грешка на министерството е, че не подложихме на публично разискване тази наредба още предходната година.

Това съобщи в утринния блок на БТВ министърът на образованието Красимир Вълчев, във връзка последните изказвания, че ромските деца ще бъдат привилегировани при банкет в учебно заведение, написа novini.bg.

" Професионалните гимназии оферират доста положително образование по непознат език и математика. Пазарът на труда непрестанно ни изпраща сигнали, че хората с професионално обучение ще получават едни от най-високите заплати в идващите години. Убеден съм, че децата, учащи се професионално, могат да след това да запишат висше обучение без никакви проблеми ", безапелационен беше Вълчев.

" Камерите ще замаскират проблемите ", съобщи още Вълчев във връзка концепцията във всички детски градини да се слагат видеокамери за наблюдаване. " Камерите ще демотивират учителите. В детската градина в Бургас е проявен непрофесионализъм от страна на управлението. Искам да кажа на всички учители, че всичко се вижда. Детските градини и учебните заведения би трябвало да намерят способи за вътрешна саморегулация. Имаме правила за санкции. Това да те освободят от работа е леке за цялостен живот ", разкри просветителният министър.

" В учебниците за комунизма ще написа това, което е пишело до момента. Въведени са малко повече термини. Нормално е да има черна терминология и то основно за ранния социализъм - от 1944 година до 1956 година. Този интервал е непризнат и на априлския пленум на Българска комунистическа партия. Няма да има смяна в образователната стратегия поради Истанбулската спогодба. Имаме ясно заложени стратегии, в които се зачита равнопоставеността на половете ", приключи министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР