Правото на свободен избор никой не го отрича, но след

...
Правото на свободен избор никой не го отрича, но след
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Системата рухва, ще има тотален локдаун

Правото на свободен избор никой не го отхвърля, само че след него следват последици в едната или в другата посока. Като нация взехме решение нашият свободния избор да е да не се имунизираме и в този момент следствията са, че случаите са доста, смъртността е висока, а лечебните заведения са цялостни. За да има резултат от ограниченията, то те би трябвало те да се съблюдават. Ще се наложи да има локдаун, заради простата причина, че системата ще рухне. Не, тъй като хората в здравната система не желаят да работят, а тъй като към този момент са на лимита. Това разяснява доктор Гергана Николова- общопрактикуващ доктор, член на УС на БЛС, в ефира на Нова телевизия. Заедно с нея по тематиката ваксини, коронавирус, документи в студиото своето мнение показаха юрист Валя Гигова и доктор Мими Виткова, някогашен здравен министър.

Според юрист Валя Гигова правото на живота е доста по-важно от правото на труд. " Като не се съблюдават разпоредбите - ще има по-сериозни ограничавания. Ще има локдаун ", сподели още тя. По думите ѝ зеленият документ не е глоба. " В Италия в най-тежкия им интервал е имало избор на кого да се постави уред за дишане. Изборът е бил в интерес на по-младия. Дотам ли би трябвало да я докараме, тъй като имунизацията няма да стане наложителна ", акцентира юрист Гигова.

Локдаунът не взема решение казуса, само че отваря решението. Няма друго решение с изключение на имунизацията все още. Ще се изчака тази седмица да мине и ще има локдаун, безапелационна е доктор Мими Виткова, някогашен здравен министър. По думите ѝ не е, че не сме осведомени, а в политиците е имало боязън. " Имахме задоволително време да ги разбираем и да ги въведем, само че изчаквахме ", разяснява още тя.

" И сега имаме наложителна имунизация. Някой съобразявали се с правата на новороденото - не, ваксинира се за БЦЖ ", безапелационна е още Виткова.

Д-р Николова е безапелационна, че не могат да откажат терапия на никого. " Не желая да се усилва пропастта сред хората, би трябвало деликатно да се одобряват ограниченията и в едната, и в другата позиция ", счита тя.

Виткова е на мнение, че би трябвало да се чуват повече мненията на експертите, а не на политиците. " Европейска комисия може да записва и съветската, и китайската ваксина, с цел да се разнообрази арсеналът, както се споделя. Има мечка в гората, които го е боязън да не върви ", разяснява Виткова.

Тази вълна засегна тежко младите. Ваксината няма да ги отбрани на 100 %, само че няма да се стигне до потребността от О2, съобщи още доктор Николова и прикани хората да се доверяват повече на лекарите. " Няма лекарство за лекуване на коронавирус, нямаме нищо характерно против него. Ваксината е единственото ни оръжие против него ", сподели още тя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР