Правото на мир и седемдесетата годишнина от приемането на Всеобщата

...
Правото на мир и седемдесетата годишнина от приемането на Всеобщата
Коментари Харесай

Светът ще отбележи правото на мир на 21 септември със събития по цялото земно кълбо

Правото на мир и седемдесетата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на индивида на Организация на обединените нации ще бъдат маркирани с начинания по цялото земно кълбо. В България церемонията ще се състои от 11:30 ч пред Паметника на незнайния войник в София.

Акцент на честванията на Международния ден на мира ще бъде прекратяването на огъня и прекъсването на военните дейности по света за 24 часа. По традиция Генералният секретар на Организация на обединените нации ще удари Камбаната на мира в Ню Йорк и ще призове воюващите по целия свят да приберат оръжията и да се опитат да намерят спокойно решение на споровете.

Международният ден на мира - 21 септември, е разгласен от Организация на обединените нации през 1981 и наново признат през 2001 година В България той се отбелязва от над 10 години. Инициативен комитет, с присъединяване на Дружеството за Организация на обединените нации в България, Съюза на ветераните от войните на България, взаимно с публични, патриотични и юношески организации, с поддръжката на училищен и студентски клубове, провежда и организира честването на Международния ден на мира в София и всички обитаеми места в страната. В София самодейността е подкрепена и от Столична община.

"Мирното общество е това, в което има правдивост и равни права за всеки. Мирът основава устойчива среда, а устойчивата среда оказва помощ за поддържане на мира ", споделят уредниците и приканват всички, които желаят да живеят в един кротичък и по-справедлив свят да се включат в честванията. В програмата ще се включат представители на институциите, на гражданското общество, както и учебни заведения от столицата. По време на тържествената част ще бъдат поднесени венци и цветя, с цел да бъдат почетени всички, дали живота си по време на военни спорове. Честването ще приключи с художествена стратегия, готова от възпитаници.

"Време е всички народи и всички хора да се преценяват с думите на Всеобщата декларация за правата на индивида, която признава присъщото на всички членове на човешката раса достолепие и равни и неотменни права ", цитира още Генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в поканата си инициативният комитет.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР