Правото на жените и мъжете на еднакво заплащане при еднаква

...
Правото на жените и мъжете на еднакво заплащане при еднаква
Коментари Харесай

ЕС прие декларация за социалните права

Правото на дамите и мъжете на еднообразно възнаграждение при идентична работа, правото на безработните на подкрепяне, съответни минимални заплати, бистрота при определянето на работните заплати, отбрана на бездомните - това са част от 20 съществени правилото, които залегнаха в призната през днешния ден специфична.декларация за обществените права на жителите на Европейски Съюз.  Документът, полагащ основите на т.нар.  Европейски обществен дирек за обществени права, бе подписана през днешния ден на срещата на върха на Европейски Съюз по обществени въпроси в шведския град Гьотеборг, съобщи ТАСС.

В церемонията по подписването участваха ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни и министър председателят на Естония Юри Ратас.

Декларацията съдържа 20 правилото, свързани с достъпа до пазара на труда, равноправните условия и обществената отбрана.

Юнкер дефинира подписването на документа като знаков миг за Европа.

" В основата си нашият съюз постоянно е бил обществен план. Това е освен това от просто един пазар и повече от парите. Става дума за полезностите ни и за това, по какъв начин желаеме да живеем ", написа ръководителят на Еврокомисията в Туитър.

Дойде време да сложим преди всичко хората в обществена Европа, акцентира домакинът на срещата - шведският министър председател Стефан Льовен.

Според данни на Евростат 23 % от жителите на Европейски Съюз са изправени пред заплаха от беднотия и обществена изолираност.

Социалната среща на върха в Гьотеборг е проведена от Льовен в съдействие с Европейската комисия и нейния ръководител Жан-Клод Юнкер. В центъра на вниманието са въпросите на развиването и проблемите със справедливостта на пазара на труда, основаването на условия за стопански напредък, ефикасни и устойчиви системи за обществено обезпечаване и обществен разговор.

Стълбът на обществените права се основава на 20 основни правилото в три категории: Равни благоприятни условия и достъп до пазара на труда; Справедливи условия на труд; Социална протекция и приобщаване

Глава I: Равни благоприятни условия и достъп до пазара на труда

1. Образование, образование и учене през целия живот

Всеки има право на достъп до качествено и приобщаващо обучение, образование и учене през целия живот, за да поддържа и придобива умения, които му дават опция да взе участие пълноценно в обществото и сполучливо да реализира преходи на пазара на труда.

2. Равенство сред половете

Равното отнасяне и равните благоприятни условия на мъжете и дамите би трябвало да бъдат обезпечени и насърчавани във всички области, в това число във връзка с присъединяване в пазара на труда, реда и изискванията за наемане на работа и напредъка в кариерата.

Жените и мъжете имат право на равно възнаграждение за равносилен труд.

3. Равни благоприятни условия

Независимо от пол, породист или етнически генезис, вяра или убеждения, увреждане, възраст или полова ориентировка, всеки има право на равно отнасяне и равни благоприятни условия в региона на заетостта, обществената протекция, образованието, както и достъпа до артикули и услуги, които са разполагаем на обществеността. Следва да се предизвиква даването на равни благоприятни условия на по-слабо показаните групи.

4. Активна поддръжка за заетостта

Всеки има право на навременна и съобразена с потребностите помощ за възстановяване на вероятностите за претовареност или независима претовареност. Това включва правото да се получи поддръжка за търсене на работа, образование и преквалификация. Всеки има право да трансферира права на обществена протекция и образование по време на преходите в професионалния си живот.

Младите хора имат право на продължаващо обучение, чиракуване, стаж или положително предложение за работа в границите на 4 месеца, откакто останат без работа или изоставен просветителната система.

Безработните лица имат право на персонализирана, непрекъсната и поредна поддръжка. Трайно безработните лица имат право на задълбочена самостоятелна оценка най-късно през 18-ия месец от интервала на безработица.

Глава II: Справедливи условия на труд
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР