Православният свят отбелязва празника Въведение Богородично, честван и като Ден

...
Православният свят отбелязва празника Въведение Богородично, честван и като Ден
Коментари Харесай

Православният свят отбелязва Въведение Богородично

Православният свят отбелязва празника Въведение Богородично, празнуван и като Ден на християнското семейство. Църквата приканва родителите да предадат на своите деца знания за православието и християнските добродетели. 
 
Родителите на Божията майка Йоаким и Ана изъплнили обещанието си да посветят щерка си в работа на Бога. Когато навършила 3 години, дребната Мария била въведена в Йерусалимския храм. Момиченцето изкачило единствено 15-те стъпала на входа и стигнало до най-високото. Празникът символизира духовното израстване на всеки християнин, а от родителите се чака да изпълнят духовните си отговорности към децата, въвеждайки ги в света на Христовото обучение. 

В предишното денят е бил неучебен и започвал с литургия, на която учениците взимали Светото причестяване. 

С благословението на Негово светейшество патриарх Неофит довечера в зала " България " ще се състои обичайният концерт по случай Деня на православната християнска юноша. Сред участниците в концерта са Националният филхармоничен хор " Светослав Обретенов ", смесеният хор на БНР, както и певческата група от Софийската семинария " Св.Йоан Рилски ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР