Православните християни честват днес големия празник Благовещение Господне. В столицата

...
Православните християни честват днес големия празник Благовещение Господне. В столицата
Коментари Харесай

Десетки вярващи взеха молитвено участие в празничното богослужение за Благовещение

Православните християни празнуват през днешния ден огромния празник Благовещение Господне. В столицата вярващи се събраха в патриаршеската катедрала „ Свети Александър Невски “, макар че празничното свещенодействие се предаваше онлайн в интернет.

Десетки вярващи уважиха пречистата Дева Мария и взеха молитвено присъединяване в празничното свещенодействие.

В храма, който сме привикнали да виждаме изпълнен от богомолци, изключително на огромни християнски празници, през днешния ден нямаше скупчване на доста хора - дали тъй като са послушали рекомендациите и са останали по домовете си, или тъй като е работен работен ден, не знаем. Но това даде опция на присъстващите да съблюдават отдалеченост между тях, оповестява БНР.

Борисов: На Благовещение почитаме и се прекланяме пред всички майки и тяхната мощ

Богомолците увериха, че са съобразителни и подхождат отговорно към лично си здраве, само че мислят и за близките.

На днешната работа повече от двайсетина души одобриха светото причестяване, без да се опасяват, че светите секрети могат да бъдат преносители на болест или на каквато и да е друга болест. Въпросът за приема на светото свещенодействие в дни на пандемия, който провокира остри публични реакции, беляза и празничната проповед на отец Антоний Милушев, който акцентира, че това е лекарство за телесно и душевно излекуване.

Докато течеше богослужението, църковните чиновници почистваха иконите и дръжките на вратите в храма. Поясниха, че в църквата се употребяват дезинфектанти и се съблюдава отлична хигиена. За православните християни предстоят още огромни празници в дните от Великия пост.

Добри вести в „ Майчин дом “ на Благовещение

В началото на април честваме Лазаровден и Цветница, а седмица по-късно и Възкресение Христово. В редица страни църквите затвориха порти в символ на поддръжка с ограниченията и напъните на държавните управления в битката против разпространяването на ковид. У нас обаче до тази мярка още не се е стигнало, а мненията на миряните са разнопосочни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР