Православната църква празнува рожден ден на Петдесетница днес. Празникът е

...
Православната църква празнува рожден ден на Петдесетница днес. Празникът е
Коментари Харесай

Църквата празнува рожден ден, сложете листо от орех в дома си

Православната черква чества рожден ден на Петдесетница през днешния ден. Празникът е постоянно в неделя, 50 дни след Великден.

На този ден Исус Христос изпраща Светия Дух на земята и основава църквата си. Според преданието на 50-ия ден след Пасха в Йерусалим се събрали дванадесетте апостоли и Богородица за молитва в къщата, където вечеряли за финален път с Христос.

Внезапно се чул звук и над главата над всеки от молещите се явили пламъци като огнени езици. Апостолите се изпълнили със Светия Дух и почнали да славят Бога на всички езици, които до тогава не знаели.

Пламъците били забележимият знак за въздействието на Светия Дух върху Христовите възпитаници, на които била дадена силата да проповядват Христовото обучение на всички нации. Така били сложени основите на Църквата, по тази причина и празникът Петдесетница се счита за неин рожден ден.

На този ден в православните храмове се раздават осветени листа от орех, които по своята форма припомнят слезлите над апостолите огнени езици. Листата се занасят в домовете на вярващите за благословение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР