Православната църква почита Въздвижение на Светия кръст Господен, наричан още

...
Православната църква почита Въздвижение на Светия кръст Господен, наричан още
Коментари Харесай

Кръстов ден е. Хиляди вярващи го посрещат на Кръстова гора

Православната черква уважава Въздвижение на Светия кръст Господен, именуван още Кръстовден. На днешния ден чества един от Дванадесетте велики християнски празника, отдадени на земния живот на Иисус Христос и Дева Мария. Хиляди вярващи и тази година изкараха нощта под намерено небе в местността Кръстова гора в Родопите. Там беше отслужена Света литургия и изложена за поклонение парченце от разпятието на Христос.

Преданието споделя, че навръх това място е била скрита парченце от Кръста, на който бил разпнат Спасителят. Затова хората имат вяра, че мястото има чудодейна мощ. Теидват с цел да могат да опростят греховете си и се молят за здраве.

Васил Колев: " Идваме за здраве за благодат за доста неща по принцип желаеме да си имаме детенце. Това място е мощно място и ще се осъществен нашите молебствия. "
Хората спят под звездите в планината, тъй като имат вяра, че точно през днешния ден в нощта против Кръстовден, Господ слиза на земята и извършва всяко тяхно съкровено предпочитание.
Живка Спирова: " Идвам 13 години и в този момент 14-та и имам вяра доста Вярата ме крепи Вярата и вярата и се чуствам добре на 70 години съм не знам какво е хапче не знам какво е лекарство и по тази причина пристигам тука тъй като нещо ме крепи силата която оказва помощ тука. "

На хълма над манастира „ Света Троица ” са построени параклиси, отдадени на всеки един от 12-те апостоли. Край извор с името Гълъбичката хората и тази година събираха камъчета от пътеката.
Митко Пуев: " Да, групирам, тъй като съм мощно набожен и малко потърпевш в живота. Ето виждате открих облик. Значи Господ те упътва, само че би трябвало да търсиш силата му. "

Вярващите отнасят откритото в домовете си с цел да продължи да ги пази силата на Кръстова гора. Преди още веднъж следващата година да се върнат в планината под звездите.
 Хиляди се събраха на Кръстова гора Хиляди се събраха на Кръстова гора
Хиляди вярващи се събират на Кръстова гора в навечерието на огромния християнски празник Кръстовден. По традиция свещената литургия ще бъде отслужена п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР