Православната църква почита днес празника Кръстопоклонна неделя.На този ден християните

...
Православната църква почита днес празника Кръстопоклонна неделя.На този ден християните
Коментари Харесай

Кръстопоклонна неделя е

Православната черква уважава през днешния ден празника Кръстопоклонна неделя.

На този ден християните особено се покланят на един от най-ярките знаци на християнската религия – Светият и Животворящ Кръст Господен.

По този мотив във всички епархии на Българската православна черква се отслужвапразнична Света литургия.

 

Смята се, че в средата на Великия пост този обред дава на християните духовна мощ, с цел да извървят до края пътя на пречистването – до деня на Възкресението.

Честният кръст е най-святото предсказание и най-светлият знак на християнската религия.Затова всички Свети тайнства – кръщение, миропомазване и Божествената евхаристия, се правят с призоваването на Светия Дух и с Кръста.

Всички Свети благословения се дават с кръстния знак, а храмовете, свещените предмети и одежди се освещават с Честния кръст.Без Кръста е немислимо което и да било литургично деяние.

Кръстът е и жертвеникът, на който Христос е принесъл себе си за целия свят, преживявайки най-голямата болежка и оскърбление. Смъртта му се смята за животворна и избавителна, тъй като подарява живот и освобождение.

В тези сложни да България и света времена да се помолим за здраве и благополучие на всяко човешко създание! И нека Бог се смили над нас!/ novini.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР