Православната църква чества Света мъченица Юлия - легендата разказва, че

...
Православната църква чества Света мъченица Юлия - легендата разказва, че
Коментари Харесай

Красиви имена черпят днес за мъченица, разпната като Христос

Православната черква празнува Света мъченица Юлия - легендата споделя, че Юлия е родена в Картаген и произлиза от знатно и християнско семейство. Но, когато персийците покорили града, те отвлекли доста хора от града.
Юлия, макар че по това време била невръстна също попаднала сред пленниците. Купил я търговец от Сирия и той дълго време се опитвал да я откаже от вярата й, само че Юлия не се отрекла от Христос. Смъртта й настъпила, когато придружавайки господаря си, св. Юлия попада на остров Корсика по време на езически празненства.
Девойката изрично отказала да взе участие в техните ритуали, по тази причина била подложена на унижения и жестокости - мъчителите й решили да я погубят, по този начин както юдеите били разпънали Христа, по тази причина създали кръст и на него разпнали мъченицата.
Имен ден честват: Юлия, Юлияна, Юлиян, Юлиана, Юлиан, Юлина, Юли
От друга страна Юлия е женски вид на латинското име Юлий, което значи къдрокоса, с буйна къдрава коса.
16 юли се свързва и с името на император Гай Юлий Цезар. Латинското наименование „ юлиус " дефинира и месеца като отдаден на Юлий Цезар (101-44 година прочие Хр.). Днес честват и адашите на императора.
15, 16 и 17 юли: Започват Горещниците, не се работи.
Според националните поверия през Горещниците не се работи, не се върви на равнища, не се пали пещ и не се подготвя самун.
На 16 юли имен ден честват всички с имена Юлия, Юлиян, Юлияна. Според националните вярвания през днешния ден е вторият ден от така наречен Горещници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР