Православен лагер организира през лятото Видинската митрополия. Заниманията са в

...
Православен лагер организира през лятото Видинската митрополия. Заниманията са в
Коментари Харесай

Православен лагер за деца организират през лятото в Лопушански манастир

Православен лагер провежда през лятото Видинската митрополия. Заниманията са в актуализирания неотдавна Лопушански манастир „ Свети Йоан Предтеча “.

По наличен за тях метод децата научават повече за християнството. Рисуват на църковни тематики, учат стихове за вярата и притчи. Подготвят се за изповед и причестяване.
Елеонора: Тук научихме за светците и за Бога. Научихме молебствия и да, да бъдем по-добри с другите.Божидара: Имахме богослужения, изповеди. Приемахме тяло и кръв Христови.Ния: Ходехме на богослужения, правехме картини, играехме вечерта на топка или се люляхме.
Смените в лагера са по настрана за девойки и момчета, а децата са на възраст от 7 до 14 години.
Валетнина Бурдашка, родител: Смятам, че е извънредно значимо да бъде възпитана в православен дух, също по този начин смятам, че е пристигнал момента на 8 години да бъде независима най-сетне. Тук ги учат на извънредно потребни неща.
Децата основават другарства, които ще продължат даже когато се приберат вкъщи.
Рая: На лагера беше доста занимателно, тъй като бяхме дружно, че си споделяхме всичко.

Диана: Всички деца ми харесаха, играехме си. Беше занимателно.
Учат се да бъдат сплотени.
Мария Петрова, началник: Да понасят компликации, да си простят, когато има някакви тествания, да се преодоляват с самообладание, с обич.
Според игумена на манастира вярата ще научи на добродетели децата.
Архимандрит Нифонт, свещеник на манастира „ Св. Йоан Предтеча “: Ако нашите деца се християнизират, нали, освен да се кръщават, тогава няма да се демонизират и такива проблеми като насилието в учебните заведения ще се прекратят. Ако има едно по по този начин, задълбочено християнизиране на децата и
в случай че може и това да стане и държавна политика, още по-добре.
Лагерът се провежда от Видинската митрополия за втора година и за децата е безвъзмезден. Освен заниманията в манастира, за децата има разходки в покрайнините и екскурзии до естествени и исторически
забележителности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР