Правосъдното министерство разработва три подхода за решаване на проблема, който

...
Правосъдното министерство разработва три подхода за решаване на проблема, който
Коментари Харесай

Има три варианта за въвеждане на санкциите по Магнитски

Правосъдното министерство създава три метода за решение на казуса, който имаме в България по наложени наказания по американския световен закон " Магнитски ", сподели във вторник в Народното събрание правосъдният министър Надежда Йорданова.

Обмисля се правене на независим закон, само че и вид за използване на процедурите, които сега съществуват по Закона за ограниченията против изпиране на пари. Обсъждан е и разновидността дали да не се промени Законът за отбрана против тероризъм.

Надежда Йорданова изцяло отхвърли опцията за приемане на анономния план на закон, който бе публикуван от БНР преди няколко дни и разбуни духовете. Тя изясни, че въпросният план е противоконституционен, опонира на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и " не може да бъде подсилен ".

Във вторник Йорданова взе участие в полемика във връзка предложенията за промени и допълнения в Търговския закон, които целят промяна на производствата по оповестяване в неплатежоспособност (фалитите).

Министърката разяснява, че производството по оповестяване във банкрут в България продължава приблизително три години и се събират към 35% от вземанията при 65% приблизително за Европейски Съюз.

" Целим да създадем производството по неплатежоспособност по-бързо и по-ефективно “, сподели министърът.

Законопроектът на министерството планува нови разпореждания за ускорение на производството с по-ниски правосъдни такси, спомагателни ограничения против недобросъвестно държание на страните, както и регламентиране на обединен развой за разглеждане на молбите в границите на едно и също произвеждане.

Урежда се още опция за опрощаване на отговорностите на физическо лице – едноличен търговец или бизнесмен, във връзка с който производството по неплатежоспособност е прекъснато заради привършване на масата на несъстоятелността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР