Правосъдният министър в оставка Цецка Цачева заяви в интервю за

...
Правосъдният министър в оставка Цецка Цачева заяви в интервю за
Коментари Харесай

Според Цачева няма нарушения при имотната сделка, БСП иска оставката на Цветанов

Правосъдният министър в оставка Цецка Цачева съобщи в изявление за Българска национална телевизия, че следва да вземе решение дали ще остане в политиката. В предаването " Денят стартира с Георги Любенов " Цачева още веднъж уточни, че съгласно нея няма нарушавания при договорката със закупеното от нея жилище в столичния квартал " Изток ". В същото време от Българска социалистическа партия пък желаеха оставката и на Цветан Цветанов.

Цецка Цачева била подготвена да подаде оставката си още в четвъртък, когато името ѝ било забъркано в абсурда с жилищата. И през днешния ден тя отхвърли отдръпването ѝ да е поискано от премиера.

Не остава ли усещане, че той ви накара да си подадете оставката ?

Цецка Цачева - министър на правораздаването в оставка: - Не, изрично, само че той показа моето желание да подам оставка. В интерес и на ГЕРБ, и на държавното управление е този акт, който аз направих. Искам просто изрично да смъква всякакво напрежение към премиера и държавното управление, просто всеки би трябвало да дава отговор самичък за себе си, по този начин мисля аз, че се носи отговорност.
Цачева сподели още, че не е знаела, че няколко представители на ГЕРБ са си купили жилища от една и съща компания.
Цецка Цачева: Тогава щях да мисля по различен метод, макар че не виждам какво неприятно има в това. Има строителна компания, договаряме се.
Презумпцията е, че ГЕРБ облагодетелства по някакъв метод компанията, която в този момент се отплаща с евтини жилища?
Категорично мога да заявя, че нямам никакви взаимовръзки с компанията! Аз съм уверена и сигурна като правист, че договорката ми е по отношение на законите на страната, само че дали има закононарушение или не или някакво друго нарушаване, дано да го кажат способените институции.
Какво съгласно вас ще стане с другия парцел на господин Цветан Цветанов?
Не ме вкарвайте в схеми за мои разсъждения, аз съм тук в персонално качество.  Цецка Цачева пред Българска национална телевизия: Сделката е по отношение на законите на страната Цецка Цачева пред Българска национална телевизия: Сделката е по отношение на законите на страната
Винаги, когато има сходен скандал, когато е забъркано името на политик, персоналното ми виждане е, че би трябвало да се носи отговорност. Бях подготвена още в четвъ...

Цачева следва да вземе решение какво ще прави оттук насетне и дали ще остане в политиката.
Какво ще се случи в сряда, четвъртък, след гласуването на оставката ми, е въпрос, чието решение ще взема аз, дружно с моето семейство.
А за това кой ще я наследи на поста, правосъдният министър в оставка уточни, че решението ще вземе министър председателят.

Същевременно от Българска социалистическа партия желаеха оставката на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Елена Йончева, представител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Ние настояваме освен за оставките и на Цветан Цветанов, само че и за неговото овакантяване на българската политика. Проблемът с жилищата на властта не е единствено в закупени жилища с цени няколко пъти по-ниски от пазарните. Проблемът е по какъв начин се прокарват лобистки закони в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР