Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че е сезирала прокуратурата и

...
Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че е сезирала прокуратурата и
Коментари Харесай

Цачева поиска да бъде проверена за апартамента си

Правосъдният министър Цецка Цачева разгласи, че е сезирала прокуратурата и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за инспекция на първокласния парцел, с който се е сдобила от компания " Артекс Инженеринг " на противоречива цена.

Цачева още съобщи, че дава единодушие да бъде тествана и единствената ѝ банкова сметка, и добави, че няма да разяснява случая до момента в който не се произнесат органите. 

" Тази заран с преднамерено документално волеизявление от моя страна съм сезирала ръководителя на антикорупционния орган КПКОНПИ както и основния прокурор на република България за безапелационното ми предпочитание да бъдат осъществени инспекции за добития от мен парцел на ул. " Юрий Гагарин ", като бъдат проследени средствата, с които е добит парцелът и открито има ли спор на ползи, има ли корист с власт, както и други нарушавания при контрактуваните ми връзки с компанията продавач.

Готова съм да подпомагам на инспекциите, давам единодушие да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам - нямам офшорни сметки, нямам търговски сдружения, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще упорствам резултатите от инспекцията да бъдат обществено огласени. До привършване на инспекциите и съотвените резултати няма да разясня повече. Повтарям: цената е за парцел в недодялан градеж и в нотариалния акт това, което е записано е цена в недодялан градеж ", съобщи Цачева.

В сряда стана ясно, че министър Цачева и сестра ѝ Ирина Цачева Томова са закупили жилище в кв. " Изток " от строителната компания " Артекс Инженеринг " при цена от 670 евро на квадратен метър. На занижени цени от същата компания в прилежаща постройка са закупили жилище и вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, някогашният министър на културата Вежди Рашидов и зам.-министърът на спорта. Новодомец там е и кумицата на Цветанов Ваня Колева, заместник-министър на спорта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР