Правосъдният министър призова МВР и прокуратурата да поемат отговорностите си

...
Правосъдният министър призова МВР и прокуратурата да поемат отговорностите си
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: МВР и прокуратурата да поемат отговорност срещу изборната търговия

Правосъдният министър прикани Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да поемат отговорностите си за противопоставяне на изборната търговия, макар несъгласията сред институциите.

Проф. Янаки Стоилов дефинира организацията на изборите като непосредствена задача в идващите дни. Коментира, че не е негова работа да разяснява дейностите на свои сътрудници, само че въпреки всичко съобщи, че напрежението е предизвикано както от едната, по този начин и от другата страна.

Министърът добави още, че не му е оказван напън за внасяне за искане за премахване на основния прокурор.

" Аз ще проучвам сигнала, който ще изпрати министър Бойко Рашков. Ще преценява неговата допустимост, доколкото е допустимо неговата основателност. Знаете, че според Конституцията има благоприятни условия с такива въпроси да се занимава Висшият правосъден съвет, министърът на правораздаването е един от тези, които могат да сезират. Смятам обаче, че в околните дни най-актуалната задача е положителната организация на изборите, уповавам се макар несъгласията прокуратурата и Министерството на вътрешните работи да взаимодействат дейно ", съобщи Стоилов.

1200 лица, лишени от независимост ще имат право на глас на изборите в неделя. Янаки Стоилов добави, че пандизите и арестите у нас са единствените места, в които обезпечено няма изборна търговия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР