Правосъдният министър няма да губи време, счита юристът Процедурата с

...
Правосъдният министър няма да губи време, счита юристът Процедурата с
Коментари Харесай

Проф. Киров: След вторник ще бъде задвижено отстраняването на Гешев

Правосъдният министър няма да губи време, смята юристът

Процедурата с внасянето на искане за предварително премахване на основния прокурор Иван Гешев ще бъде задвижена още другата седмица, след вторник. Очаква се в петък в Държавен вестник да бъде обнародвано решението на Конституционния съд, с което съдът даде зелена за внасяне на сходно искане от правосъдния министър във Висшия правосъден съвет. Решението влиза в действие три дни след обнародването му, т.е. след вторник се чака правосъдният министър Надежда Йорданова да задвижи процедурата.

Това разгласи пред експертът по Конституционно право проф. Пламен Киров. Според Киров сега следим класическа война сред изпълнителната власт и прокуратурата, която се е пренесла и на европейско равнище. Същата прогноза – за задвижване на процедурата още идната седмица, направи в ефира на Нова телевизия и някогашният правосъден министър в служебния кабинет Иван Демерджиев.

Засега правосъдният министър Надежда Йорданова отхвърля да споделя информация по сигналите, въз основата на които ще бъде импортирано искане за предварително преустановяване на пълномощията на основния прокурор. Искането се изготвя въз основата на получени сигнали против Гешев. От Министерство на правосъдието са безапелационни, че не водят политическа офанзива, а ползват закона.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР