Правосъдният министър Надежда Йорданова се оплете като пиле в кълчища

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова се оплете като пиле в кълчища
Коментари Харесай

Правосъдният министър Надежда Йорданова се оплете като пиле в кълчища от мерак да бутне Гешев

Правосъдният министър Надежда Йорданова се оплете като пиле в кълчища поради мерака си да бутне основния прокурор Иван Гешев от поста му. Тя не съумя да изясни процедурни нарушавания или престъпления я стимулират да изготвя искане за отстраняването на обвинител номер 1 в страната.

" Получаваме разнообразни сигнали, работим по тях. Очакваме решението на Конституционния съд дали министърът е в правото си да желае тази оставка. 8 февруари е датата, когато чакаме това решение ", разяснява обаче още с недомлъвки Йорданова.

Пленумът на Висшия правосъден съвет би трябвало да вземе решение в последна сметка.

" Всеки един от членовете на Висш съдебен съвет ще продължи кариерното си развиване другаде. Когато осветляваш един проблем, в случай че не поставяш значимите проблеми, въпроси, по какъв начин обществото ще разбере, че във Висш съдебен съвет има проблем ", попита неразбираемо Йорданова.
свързани новини77023на 05.01.2022
" Има много доста материали против Гешев, не е единствено млекопреработвателната компания " Жоси ", само че дано не изпреварваме събитията ", сподели Йорданова без конкретика. " Предстои да забележим какво ще реши пленумът на Висш съдебен съвет, аз съм подготвила материалите за освобождението на Гешев. Не се изисква да има закононарушения, нарушаванията са задоволителни да се желае освобождението му ", разясни Йорданова.

" Главният прокурор работи от името на обществото по европейските критерии, по тази причина упованията към него са по-големи. Свидетели сме по какъв начин Гешев замита избрани случаи. Вадят се каламбури, които оневиняват обстоятелствата, Гешев си затваря очите. Да напомним, че проф. Янаки Стоилов като министър на правораздаването апелира отхвърли на Висш съдебен съвет да се занимава с тези проблеми ", продължи конфигурираната от Иво Прокопиев министърка.

" С мен не е са обсъждани съответни проблеми като " Цацаров ", " Лена Бориславова ". Личността, моралът, гръбнакът на тези хора е значим, само че дано решим по какъв начин ще работят органите и с какви пълномощия. Настоящата антикорупционна комисия продължава да служи като бухалка за неуместните ", сподели Йорданова.

Тя разяснява дали няма да се окаже в капан с персоналните подмени. Проблемът съгласно нея не е личностен, а в битката с " дълбоката страна ".

" Особено внимание трябвало да се обърне на готвените промени в Закона за домашното принуждение. По тази материя жертви били както дами, по този начин деца и мъже. Това принуждение не е еднократен акт ", разясни министърът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР