Правосъдният министър Надежда Йорданова отказа да коментира как напрежението между

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова отказа да коментира как напрежението между
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ДБ ще се съобрази с това, което се оформи като мнозинство в НС

Правосъдният министър Надежда Йорданова отхвърли да разяснява по какъв начин напрежението сред " Продължаваме промяната " (ПП) и " ИТН " (ИТН) ще се отрази на продължителността на живота на Народното събрание, съобщи БНР.

" Позицията на " Демократична България " (ДБ) постоянно е била ясна - едно ръководство е допустимо, единствено в случай че има ясно болшинство ", сподели Йорданова.

Отказът на Йорданова да разяснява връзките сред Политическа партия и Има Такъв Народ беше и поради обстоятелството, че " Демократична България " в границите на четворната коалиция имаше лично съглашение с " Продължаваме промяната ".

Каза обаче, че партията ще се съобрази с това, което ще се оформи като болшинство, и с метода, по който ще се дава поддръжка от някого в Народното събрание.

Самата тя имала работен график, написан до края на годината, и счита да го следва.

Надежда Йорданова разкритикува обаче практиката да се вършат лични промени преди структурните, имайки поради днешното решение на антикорупционната комисия в Народното събрание да открие процедурата за избор на правоприемник на Сотир Цацаров.

Това се случва в обстановка на импортиран законопроект за промени в Закона за противопоставяне на корупцията, който следва да бъде прегледан в Народното събрание.

По отношение на този законопроект, зад който стоят подписите единствено на " Продължаваме промяната ", Надежда Йорданова сподели, че " Демократична България " има редица оферти. Тя ще ги направи сред първо и второ четене, в случай че законът тръгне по парламентарната процедура.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР