Правосъдният министър Иван Демерджиев е бил заплашван от един от

...
Правосъдният министър Иван Демерджиев е бил заплашван от един от
Коментари Харесай

Правосъдният министър бил сплашван от Митко Каратиста с главния прокурор |

Правосъдният министър Иван Демерджиев е бил заплашван от един от някогашните притежатели на компанията с към този момент лишен лиценз " Делта гард " Димитър Спасов - Митко Каратиста при започване на 2020 година Тогава Демерджиев е бил ръководител на Пловдивската адвокатска гилдия, която въстана против основния прокурор Иван Гешев през 2019 година Заплахата била не с момчетата от " Делта ", а с намесата на Гешев.

Поводът бил остарял спор за фотоволтаичен парк, където охранителите от " Делта гард " нахлули със мощ. В началото били спрени от полицията, само че се настанили там за месеци и нито Министерство на вътрешните работи, нито прокуратурата реагирали.  

" По мотив този сблъсък имах мотив да се срещна с един от притежателите на това сдружение. Прякорът му е Митко Каратиста. Той не ме заплаши с момчетата, които го придружаваха и изглеждаха стряскащо, а ме заплаши  с основния прокурор . Т.е., в случай че аз по някакъв метод се върша на забавен и твърдо доста активности проявявам по отбраната на клиента си, някой може да пусне един сигнал в Специализираната прокуратура и нали се сещам какво ще стане. На въпроса ми: Какво ще стане?, ми отговори, че съм ръководил протести против основния прокурор. Че това, което ще стане, е ясно ", споделя Демерджиев в изявление пред " Медиапул ".

Според министъра инспекцията на Министерство на вътрешните работи не трябва да спре единствено до " Делта гард ", а да продължи и с други охранителни сдружения, " тъй като през годините в практиката ми като юрист се нагледах на най-различни незаконни прояви " и " никой не смее да ги пипне ".

" Ако не бяха посолствата на Германия и Австрия, които следяха от близко този случай (с фотоволтаичния парк), щях да се окажа много ниска топка в полето на господин Митко Каратиста и неговите съратници ", показва Демерджиев с уточнението, че Гешев и до момента още не е реагирал, че се спекулира с името му.

Правосъдният министър изясни, че на 9 юли 2021 година Министерство на правосъдието е изпратило сигнал до основния прокурор във връзка следствието " Осемте джуджета ", в които основна роля имат и магистрати. Преди ден против трима прокурори от спецпрокуратурата поради дейностите им, разказани в следствието на Антикорупционния фонд. Бизнесменът Илия Златанов и синът му Явор оповестиха пред АКФ, че са жертва на висши представители на прокуратурата и на някогашния следовател Петьо Петров-Еврото в скица за завладяване на бизнеса и имуществото им.

Демерджиев посочва и името на прокурор Димитър Франтишек Петров, в оня миг началник на Специализираната прокуратура. Останалите двама отхвърля да заяви, само че прецизира, че има най-малко още 10 сигнала против други магистрати. 

Ролята на Франтишек в историята с натиска върху Явор Златанов, вкаран в болница за хемодиализа, откъдето бил принуждаван да трансферира дялове от " Изамет ", е била да се обади по телефона на собствен сътрудник, " който дава отговор за следствения арест, че е наясно с това, което се прави, какво се прави и че би трябвало да се направи, по този начин, както е указано ". А отчетите на чиновниците и изнесените в медиите данни изумително съвпадали и като време, и като метод на деяние.

Според Демерджиев тези и други случаи са повода за нетърпимостта към спецпрокуратурата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР