Правосъдният министър е уведомила комисаря по правосъдието Дидие Рейндерс, че

...
Правосъдният министър е уведомила комисаря по правосъдието Дидие Рейндерс, че
Коментари Харесай

Ахладова към ЕК:Премахваме режима за придобиване на гражданство срещу инвестиции

Правосъдният министър е уведомила комисаря по правораздаването Дидие Рейндерс, че България е подхванала законодателни дейности за унищожаване на режима за приемане на българско поданство против вложения, оповестиха от Министерството на правораздаването.
В писмо до него тя прецизира, че още предишния октомври Министерският съвет е внесъл в Народното събрание промени в.
По-рано през днешния ден Дидие Рейндерс предизвести за допустима наказателна процедура против България, в случай че отпаднат по този начин наречените " златни паспорти ".
 Ще ни шамароса ли Европейска комисия с наказателна процедура поради даването на поданство против пари? Ще ни шамароса ли Европейска комисия с наказателна процедура поради даването на поданство против пари?
Европейската комисия е изпратила писмо до България, в което показва опасенията си във връзка с режима за даване на гражданств...
По неговите думи схемите за даване на поданство или право на престой в Европейския съюз от години тревожат европейските институции поради заплахите за сигурността, за корупция и пране на пари.
Срокът за отговор, даден на българските управляващи, беше един месец.
В отговор Десислава Ахладова изяснява, че препоръчаните промени в Закона за българското поданство плануват отпадане на опциите за придобиване на поданство в случаите на краткотрайни задгранични вложения.
Промяната е подбудена от открити проблеми при използването на закона и от нуждата за стягане на контрола при приемането на така наречен " златни паспорти ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР