Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако механизмът за

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако механизмът за
Коментари Харесай

Кирилов подава оставка, ако мониторинговият механизъм не отпадне

Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, в случай че механизмът за съдействие и инспекция не отпадне до края на мандата на актуалната Европейска комисия/ЕК /. Това стана ясно от негово изявление пред медиите след днешното съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет.

Кирилов изясни, че е декларирал тази своя позиция пред еврокомисаря Вера Йоурова след диалог с нея предходната седмица по отношение на готвения от министъра план за следствия на ръководителите на Върховен касационен съд, Върховен административен съд и основния прокурор. Той добави, че съгласно него мониторингът ще отпадне.

По думите на министъра Йоурова е споделила, че имаме доста сериозен прогрес и късмет механизмът да завърши. Тя била подчертала още, че изявлението й от преди време, че до края на годината механизмът евентуално няма да завърши за нас били нейни персонални визии и касаели късият интервал от време, който остава до привършване работата на сегашния състав на Европейска комисия.

Кирилов разяснява, че не знае дали някогашният евродепутат Емил Радев има желание да взе участие в избора за нов основен прокурор и дали ще бъде номиниран.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР