Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако до края

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако до края
Коментари Харесай

Правосъдният министър готов с оставка, ако тази ЕК не свали мониторинга

Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, в случай че до края на мандата на тази Европейска комисия европейското наблюдаване над правосъдната система не бъде свалено. Това е декларирал той на срещата си в Брюксел с отрасловия еврокомисар Вера Йоурова, оповестява БНР.

Кирилов посочи пред радиото, че комисар Йоурова го е уверила, че подозренията ѝ по отношение на преустановяване на евронаблюдението не били поради неналичието на промени, а поради дребното оставащо време до 31 октомври, когато изтича мандатът на комисията „ Юнкер”.

Усилията на властта през последните седмици са ориентирани към премахването на мониторинга в границите на мандата на Жан-Клод Юнкер, като, съгласно някои наблюдаващи, повода е, че новият състав на комисията ще включва повече либерали и представители на други партии отвън фамилията на ЕНП (в която членува ГЕРБ), както и политици от страни, които са мощно сериозни към процесите у нас.
Холандия желае още ограничения, с цел да допусне България в Шенген По думите на холандския външен министър са нужни още гаранции за запазване на границата и за битка с корупцията
Така преди седмица холандският външен министър съобщи в София, че страната му е наясно с българското предпочитание за влизане в Шенген, само че също така и има задоволително информация за проблемите с корупцията, като чака съответни резултати в тази посока.

Ако тонът на Европейска комисия се втвърди в тази посока, България не може да чака унищожаване на мониторинга без радикална смяна в битката със злоупотребите и подкупите във властта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР