Правосъдният министър Данаил Кирилов представи законопроекта за разследване на т.

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов представи законопроекта за разследване на т.
Коментари Харесай

Кирилов уверява британския посланик, че тримата големи имат еднакъв статут


Правосъдният министър Данаил Кирилов показа законопроекта за следствие на така наречен " тримата огромни " пред английския дипломат Ема Хопкинс. Това стана на среща в правосъдното министерство, оповестиха от ведомството.

Кирилов декларирал, че: " готвеният законопроект е в унисон с Конституцията на България, съгласно която основният прокурор и ръководителите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд имат идентичен статут , а задачата на новите текстове е реализиране на поддръжка от европейските ни сътрудници за отпадане на Механизма за съдействие и оценка ".

Припомняме, главните рецензии към предлагането на Кирилов са, че " пришива " към настояването на Европейски съд по правата на човека за надзор върху активността на основния прокурор и ръководителите на висшите съдилища.

На 18 юни 2019 година 10 неправителствени организации се сплотиха против промени в Наказателно-процесуалния кодекс, препоръчани от правосъдния министър Данаил Кирилов на 14 юни 2019 година Промените вписват процедура за краткотрайно премахване и предварително преустановяване на пълномощията на така наречен трима огромни в правосъдната власт - ръководителите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и на основния прокурор (ГП). В намерено писмо те показаха претекстовете си.

Бившият ръководител на Софийския областен съд арбитър Методи Лалов сигнализира, че властта на основния прокурор е неконтролируема. Становището му бе единствено за основния прокурор.

На въпрос за идната процедура по желание на нов основен прокурор правосъдният министър отговори, че се надява " с необятна поддръжка на поста да бъде определен почтен експерт с воля и темперамент ".
 Христо Иванов: Властта не може да спи и единствено мисли за нов основен прокурор
Христо Иванов: Властта не може да спи и единствено мисли за нов основен прокурор

Търси се комфортна ръка, на която да се надене ръкавицата на една полуармейска пирамидална прокуратура

За корупцията по високите етажи министър Кирилов увери английския посланик, че напъните на държавното управление са свързани с непрекъснато противопоставяне, а не с еднократен акт.

Посланик Хопкинс означи положителното съдействие на двете страни по отношение на използването на Европейската заповед за арест. Тя е удовлетворена от законодателството в областта на сигурността и на домашното принуждение , като акцентира персоналните старания на Кирилов при подготовката на законопроекта за домашното принуждение.

Двамата чакат, че България и Англия ще продължат положителното си съдействие по развиването на правните им системи , без значение от развиването по тематиката Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР