Правосъдният министър Данаил Кирилов предлага законови промени, с които да

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов предлага законови промени, с които да
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Главният прокурор да е с по-дълъг мандат

Правосъдният министър Данаил Кирилов предлага законови промени, с които да се създаде механизъм за следствие и предварително освобождение на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, както и на основния прокурор. В студиото на на Българска национална телевизия той сподели, че този въпрос не е нов и е обсъждан през последните 2 години. Кирилов се разгласи и за по-продължителен мандат на основния прокурор.

"Съобразяваме се с механизма за съдействие и оценка. Обхватът на "тримата огромни " е открит в пътната карта за използване на обновената тактика за развиване на правосъдната система. Тази пътна карта е призната от Съвета за развиване на правосъдната система, по този въпрос има консенсус от всички участници в съвета, който включва и неправителствените организации. Би следвало в границите на този отчет, в границите на този интервал на оценка да приключим въпроса, разяснява Кирилов и добави, че няма заплаха това да ограничи независимостта на тримата огромни в правосъдната власт.

"По-скоро би следвало това да възвърне справедливостта във връзка с техния статут. Опонентите настояват, че и в този момент има режим за предварително преустановяване, само че това предварително преустановяване е поради учредения, които са справедлива неспособност ", посочи Кирилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР