Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че не може кандидатът за

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че не може кандидатът за
Коментари Харесай

Кирилов: Не може кандидатът за главен прокурор да има политически нюанс

Правосъдният министър Данаил Кирилов разгласи, че не може претендентът за нов основен прокурор да има политически колорит.

Той разяснява това, че евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев все по-упорито се спряга като кандидат за правоприемник на Цацаров. " Научавам от медиите за това предложение. Не съм имал опция от него или от сътрудници да чуя такава кандидатура. На мен не ми е известно. От този фасон на говорене ми се коства, че някой се стреми авансово да го уточни, с цел да го изключи при започване на този спор. Не може претендентът за основен прокурор да има политически привкус ", сподели Кирилов пред бТВ.

Правосъдният министър за следващ път повтори, че няма желание да внася предложение на претендент за основен прокурор. Щял да се възползва от правото си, само че единствено при изискване, че няма искащи да повдигнат претенденти.

„ Смятам, че кандидатурите би трябвало да бъдат номинирани от правосъдната система. Освен това една сходна кандидатура незабавно ще бъде атакувана, че това е кандидатурата на ръководещото мнозинство”, добави той.

Ако процедурата по желание на правоприемник на Сотир Цацаров „ се изкриви “, той си запазвал правото да се намеси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР