Правосъдният министър Данаил Кирилов каза, че няма намерение да подава

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов каза, че няма намерение да подава
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Няма да подавам оставка

Правосъдният министър Данаил Кирилов сподели, че няма желание да подава оставка поради евродоклада и добави пред правната комисия в Народното събрание, че би направил това единствено " с цел да се отърве от административното задължение ".

От юли до момента няма имитация, в която се споделя, че нещо не се е изпълнило. Горд съм, че съм министъра, при който има финален отчет, сподели Кирилов.

Явно в Министерството на правораздаването няма мощ за промени, сподели Крум Зарков от Българска социалистическа партия и добави, че в случай че желае да подаде оставка, Кирилов елементарно можел да си откри аргументи за това.

От ноември България към този момент не води връзка под формата на мониторинг. България не регистрира фактология по съответни въпроси. От миналогодишния интервал на отчета останаха няколко въпроса. Един от от тях е отговорността на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, както и основния прокурор, сподели Кирилов.

Пред медиите Данаил Кирилов изрази мнение, посредством което откри логичност в предложенията на основния прокурор Иван Гешев за смяната на санкции при тежки произшествия след приложимост на опиати и алкохол. Но политиката за установяване на санкции би трябвало да се промени, сподели още Кирилов и добави, че Министерство на правосъдието би се присъединило в дебата за по-тежки санкции.

Колкото до предложенията за промени в Наказателния кодекс, Кирилов съобщи, че огромна част от тях са импортирани в Народно събрание преди разпространяваната Концепция за наказателна политика. Той добави, че единствените оферти, които съответстват по време с концепциите за смяна в Наказателен кодекс са тези, които се породиха след злополуката, при която почина Милен Цветков.

Няма по какъв начин обаче да спре незабавно практиката за промени на парче на законите, съобщи още Данаил Кирилов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР