Правосъдният министър Данаил Кирилов и председателят на парламентарната комисия по

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов и председателят на парламентарната комисия по
Коментари Харесай

Данаил Кирилов и Вежди Рашидов ще борят със закон фалшивите новини

Правосъдният министър Данаил Кирилов и ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов се оповестиха за законодателни промени за противопоставяне на подправените вести.

Според тях е належащо построяването на обединен европейски стандарт за битка с незаконния трафик на културни полезности, подправянето на творби на изкуството и на артефакти и на " подправените вести ".

Двамата са се договорили да привлекат разнообразни специалисти, в това число и представители на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Министерството на правораздаването, с които да бъдат разисквани сходни законодателни промени, оповестяват от правосъдното ведомство, без да показват съответни периоди за изработването на такива промени.

Рашидов разяснява, че настоящето законодателство има потребност от актуализация, тъй като подправените вести " опетняват хора и основават погрешни показа ".

" Тези неща би трябвало да са проверими. За тези неща би трябвало да седнат специалисти. Това не може да стане без наличие на специалисти от правораздаване, Министерство на вътрешните работи, прокуратура и, несъмнено, от Народното събрание. И да почне да се мисли, това е обща европейска теза, да се създадат общоевропейски закони, за битка срещу подправените вести. За това се приказва всеки ден, това е тематика на всички места по света, това не е българска тематика ", сподели някогашният министър на културата пред Клуб Z.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР