Правосъдният министър Данаил Кирилов и председателят на парламентарната комисия по

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов и председателят на парламентарната комисия по
Коментари Харесай

Данаил Кирилов и Вежди Рашидов ще се борят срещу фалшивите новини

Правосъдният министър Данаил Кирилов и ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов се оповестиха за законодателни промени за противопоставяне на подправените вести.

Според тях е належащо построяването на обединен европейски стандарт за битка с незаконния трафик на културни полезности, подправянето на творби на изкуството и на артефакти, както и против на подправените вести. Двамата са се договорили да привлекат разнообразни специалисти, в това число и представители на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Министерството на правораздаването, с които да бъдат разисквани сходни законодателни промени, без да се показват съответни периоди за изработването им.

Председателят на комисията е срещнал министъра с резултатите от срещите си по тези тематики в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим.

"Засилването на съдействието сред европейските страни в битката с трафика на полезности, фалшификатите и подправените вести е доста значимо, тъй като този проблем визира сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни начинания, за изработването на които би трябвало се създадат работни групи. Свидетел съм, че Европа от ден на ден се тревожи и от казуса с подправените вести, по тази причина тази тематика ще става все по-актуална за всички страни членки ", е споделил Рашидов по време на диалога си с Данаил Кирилов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР