Право на президента е да налага вето. Това е седмото

...
Право на президента е да налага вето. Това е седмото
Коментари Харесай

ДПС за наложено вето: Президентът Радев не разбира законопроекта

" Право на президента е да постанова несъгласие. Това е седмото наложено несъгласие от президента. Ние не сме съгласни с претекстовете на президента. Считаме, че има недоумение на параграф 5, 6 и 7 от нашия законопроект, както и недоумение на член 14 от Закона за нормативните актове ".

Това заяви народният представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид във връзка наложеното несъгласие от президента Румен Радев върху законопроекта за промени в Закона за банковата неплатежоспособност, станал прочут като закона на Пеевски за КТБ.

" Считаме че има недоумение във връзка с параграф 5, където се приказва, че законът погасява отговорности и заличава права. Това безусловно не дава отговор на истина. За погасяване на отговорности, за изговаряне по цесиите, ще се произнесе бългаският съд. Ние псамо даваме юридически прийом на синдиците да запазят активите до момента в който се произнесе съдът. В момента висят над 800 каузи пред съда и единствено той може да каже дадена договорка дали е оскъдна, недействителна. Тези текстове, които ние сме предложили в преходните разпореждания обезпечават активите да не бъдат разграбвани и те да стоят в масата на несъстоятелността, до момента в който се произнесе българският съд. ", сподели още Хамид.

Днес президентът Румен Радев наложи несъгласие върху текстове от измененията в Закона за банковата неплатежоспособност, който бе препоръчан от Движение за права и свободи.

В претекстовете за наложеното несъгласие се показва, че обществото има потребност да знае съответните измерения на последствията от признатия закон.

" Когато взема решение да приложи такава последна мярка, Народното събрание би следвало намерено да дебатира какъв брой са обезпеченията, които ще бъдат оскъдни, какъв брой са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат релативно недействителни, почти каква ще е цената, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след използването на закона ", се показва в претекстовете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР