Право и свобода. Под този лозунг започна шествието за правосъдие,

...
Право и свобода. Под този лозунг започна шествието за правосъдие,
Коментари Харесай

Право и свобода поискаха участниците в марша на Правосъдие за всеки

Право и независимост . Под този девиз стартира шествието за правораздаване, проведено от националната самодейност " Правосъдие за всеки ".

Маршът потегли от колоните на НДК и спря при Съдебната палата, където участниците в шествието показаха настояванията си. Недоволството им е ориентирано към непозволените условия на задържане на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и зам.-кметицата Биляна Петрова .

 Искат от Манолова да отбрани Иванчева и Петрова
Искат от Манолова да отбрани Иванчева и Петрова

Системно и брутално се опорочава и правосъдният развой против тях, пишат бранителите им

Думите на основния прокурор Сотир Цацаров в телевизионно предаване също провокираха неодобрение измежду жителите. Председателят на самодейността " Правосъдие за всеки " Велислав Величков счита, че Прокуратурата би трябвало да предприеме незабавни дейности против властващата корупция в страната (по думите на основния прокурор Сотир Цацаров - б.р.).

 Велислав Величков: Прокуратурата би трябвало да реагира, в случай че корупцията господства
Велислав Величков: Прокуратурата би трябвало да реагира, в случай че корупцията господства

Свидетели сме по какъв начин се изтърпява действително наказване без потвърдена виновност

Начинът на съгласуване и изискванията в арестите са в компетентността на Министерството на правораздаването . Ако законността бъде нарушена, в компетциите на основния прокурор е да откри нарушаването.
Кой различен с изключение на прокуратурата може да откри, че е нарушен Законът и да издаде наложителни наставления, акцентира Величков.

 Три министерства дават отговор за храната, увери шефката на столичните арести
Три министерства дават отговор за храната, увери шефката на столичните арести

Условията в местата за задържане са по евростандарти, твърди Дойчинова

Ако страната не извършва напътствията на прокуратурата, би трябвало да се носи наказателна отговорност , тъй като в противоположен случай стигаме до цялостно безвластие в страната, безапелационен бе Величков.

Граждани, участващи в шествието обявиха: " Това е марш на свободата . Хората, които се опълчват на мафията, ги изтезават ".

 Иванчева и Петрова нямат право да напущат България Обновена
Иванчева и Петрова нямат право да напущат България

Държат ги в килия 3 на 2 м, храната е в мръсна кофичка от кисело мляко

Според тях, при ареста на Иванчева и Петрова има тъпчене на човешките права. Корумпираните са на открито, набедените са вътре в отвратителни условия . Гражданите желаят оставката на основния прокурор Сотир Цацаров. Арестът на тези две дами е жива режисура , разясняват още те.

От Националната самодейност поддържат изявлението на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, съгласно който съдът не трябва да се трансформира в орган по реализиране наказателната политика на страната .

Велислав Величков е на мнение, че българското общество няма доверие в правосъдната система и липсва възприятието за правдивост . По думите му, въпросът с Десислава Иванчева ясно демонстрира по какъв начин в страната ни се изтърпява наказване, без действително потвърдена виновност .

Маршът на правораздаването събра стотина души и протече при засилени ограничения за сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР