Правнучката на възрожденеца Цани Пинчев само преди седмици живееше на

...
Правнучката на възрожденеца Цани Пинчев само преди седмици живееше на
Коментари Харесай

Правнучка на възрожденец пожела да живее на улицата

Правнучката на възрожденеца Цани Пинчев единствено преди седмици живееше на тротоар в столичния квартал „ Хаджи Димитър “.

85-годишната Дора обитавала с дни студените улици, откакто била изгонена от хазяина си. И това до момента в който доброволци от фейсбук група не решили да оказват помощ на старата жена, заяви Новини.бг.

По техни думи младежите настанили баба Дора в хотел на 24 ноември, след което прибрали и движимостите й. Ден по-късно тя била настанена в дом за възрастни хора, в който обаче буйствала с готовност да бъде изведена от там. След обзор от лекари на място в дома са й били открити душевен проблеми.

Според доброволците към момента не са издадени документи за психологичното положение на дамата. Баба Дора поискала още веднъж да заживее на улицата, а от вкъщи нямали опция да я спрат. Малко по-късно 85-годишната жена се завърнала по столичните улици с движимостите си в пликове.

По последна информация на 27-ми ноември Дора била прибрана от кола за спешна помощ и настанена от съответната болнична институция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР