Правният екип на ЦСКА, който работи по казуса с евроучастието

...
Правният екип на ЦСКА, който работи по казуса с евроучастието
Коментари Харесай

ЦСКА скочи срещу УЕФА

Правният екип на ЦСКА, който работи по проблема с евроучастието на "червените ", излезе със мнение след изваждането на тима днешния чоп за Лига Европа. В мнението, оповестено на клубния уебсайт на ЦСКА, се споделя:

"Тази заран в Българският Футболен Съюз бе получено писмо подписано от Теодор Теодоридис (главен секретар на УЕФА). В него господин Теодордис се базира на решението от 29.05.2017 година, с което на ЦСКА се отхвърля изключение от правилото за "трите години ". На това съображение господин Теодоридис уведомява БФС, че ЦСКА не се позволява до шампионата Лига Европа, като на негово място, съгласно УЕФА, ще играе ПФК Дунав Русе.

Това писмо и позицията застъпена в него съставляват невиждана форма на недобросъвестно несъгласие с позицията изразена от УЕФА в КАС от предишния петък. За да убеди КАС да не допусне предварителните обезпечителни ограничения, УЕФА твърдеше в писмена форма, че решението от 29.05.2017 е преклудирано от издадения от БФС лиценз, и че смята ЦСКА за участник в шампионата Лига Европа.

Към сегашния миг нито БФС, нито ЦСКА са получавали съобщение за започване на единствената допустима законна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз.

В развой е сезиране на КАС с искане за незабавни обезпечителни ограничения, които взимат поради и откровеното безвластие, което УЕФА си разрешава. Срещу ЦСКА, по този начин и неговите последователи, е подхваната безусловно противозаконна акция ", се споделя в мнението на юристите, които работят по проблема Първан П. Първанов, Джефри Кеслер, Дейвид Феер, Майкъл Степяк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР