Правният екип на Израел даде своя отговор в петък сутринта

...
Правният екип на Израел даде своя отговор в петък сутринта
Коментари Харесай

Израел отхвърли обвиненията за геноцид на Южна Африка

Правният екип на Израел даде своя отговор в петък сутринта на обвиняванията, повдигнати от Южна Африка пред Върховния съд на Организация на обединените нации. 

Южна Африка стартира да показва делото си против Израел в Международния съд (МС) в четвъртък, обвинявайки страната в осъществяване на геноцид срещу палестинци в Ивицата Газа.

В документ от 84 страници , подаден в края на декември 2023 година, Претория твърди, че дейностите на Израел в Газа имат за цел да унищожат " забележителна част от палестинската национална, расова и етническа група " в директно нарушаване на Конвенцията за геноцида от 1948 година " Намерението да се унищожи Газа е било подхранвано на най-високо държавно равнище " , сподели Тембека Нгкукайтоби, юрист от Върховния съд на Южна Африка, пред ICJ.

По време на чуването Южна Африка показа голям брой видеозаписи , както и близо 9 страници цитати , които демонстрират по какъв начин високопоставени чиновници в израелското държавно управление и войска, приканват за цялостното избиване на.

Юридическият консултант на израелското външно министерство сподели при откриването на втория ден от чуванията, че Южна Африка в четвъртък е показала " мощно изопачена история " с " готови " изказвания.

" Ако е имало актове на геноцид, те са били осъществени против Израел " , сподели Бекер, осъждайки изказванието на Южна Африка, че Израел няма право на самозащита против Хамас.

" Ако изказванието на жалбоподателя е, че на Израел би трябвало да бъде отказана опцията да пази жителите, неуместният резултат е, че под прикритието на изказвания за геноцид този съд се пробва да спре Израел да пази своите цивилни против организация, която преследва геноцидна стратегия против тях, ", сподели Бекер.

Той сподели, че Израел е поел ангажимент да съблюдава закона по време на войната, " само че го прави в лицето на цялостното пренебрежение на Хамас към закона " . Той твърди, че " ужасяващото страдалчество " на цивилни, както израелски, по този начин и палестински, е резултат от тактиката на Хамас да се крие зад почтени.

Говорейки след Бекер, проф. Малкълм Шоу означи, че цивилните страдат във всички въоръжени спорове " изключително когато една страна нападна цивилни и не се интересува " от благосъстоянието на цивилните от личната си страна.

" Не всеки спор е геноцид. Престъплението геноцид в интернационалното право и според Конвенцията за геноцида е неповторимо злонамерено проявяване и стои независимо измежду нарушаванията на интернационалното право като зенита на злото, закононарушението на закононарушенията, висшо по нечестие ", сподели той.

" Ако изказванията за геноцид се трансфорат в нормална валута на въоръжени спорове, където и да се случи, същността на това закононарушение ще бъде изгубена. "
 Газа не вижда смяна, макар обещанията на Израел за по-целенасочена фаза на войната
Газа не вижда смяна, макар обещанията на Израел за по-целенасочена фаза на войната

Цивилните жертви в района продължат да се натрупат

Шоу сподели, че Южна Африка показва " изкривена картина " на мненията, направени от израелски политици по отношение на войната, с цел да се откри геноцидно желание от страна на Израел, и уточни, че единствено политическите решения на дребния израелски боен кабинет и по-широкия кабинет по сигурността са от голяма важност за определящи израелската политика във войната в Газа.

" Произвеждането на случайни цитати , които не са в сходство с държавната политика, е в най-хубавия случай подвеждащо ", сподели Шоу.

Той цитира непрекъснати заповеди на израелската войска  уточняващи нуждата от разграничение сред военни и цивилни цели и многочислени мнения на министър-председателя Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант, които декларират, че задачата на войната е да се унищожи Хамас и че тя не е ориентирана против палестинския народ.

Южна Африка, която заведе дело в Международния съд (МС) през декември, изиска от съдиите в четвъртък да наложат незабавни ограничения, нареждащи на Израел неотложно да спре офанзивата.
 Нетаняху: Израел води война с
Нетаняху: Израел води война с " Хамас ", не с палестинците

Неговите мнения идват, когато Международният съд би трябвало да стартира разглеждането на делото

Израел отхвърли обвиняванията в геноцид като неоснователни и съобщи, че Южна Африка е работила като емисар на терористичната група " Хамас ", която се стреми да отстрани еврейската страна. В него се споделя, че израелските отбранителни сили са ориентирани към терористите на " Хамас ", а не към палестински цивилни, само че че цивилните жертви в боевете са неизбежни, защото терористите работят измежду популацията.

Твърдението на Южна Африка, че Израел прави геноцид против жителите на Газа, се основава значително на изказванието му, че подстрекателските мнения на висши израелски министри от кабинета , имащи думата по отношение на политиката на война, показват желание да се убиват цивилни.

Техният случай обаче не показа доказателства за обстоятелства на място , които да поддържат изказванието им за геноцидно желание.

Израел се опитваше в петък да се бори с тези причини, като показва, че всевъзможни крайни забележки не са повлияли на военната политика и действителността на бойното поле.

Израел също се очакваше да показа свидетелства от воденото от " Хамас " кръвопролитие на 7 октомври, с което стартира войната, когато към 3000 терористи нахлуха през границата по суша, въздух и море, убивайки към 1200 души и завладявайки над 240 заложници от всички възрасти.

Бруталните убийства, които провокираха войната, бяха значително пренебрегнати от Южна Африка и доказателствата от нападението ще бъдат употребявани, с цел да се потвърди, че Израел не е имал различен избор, с изключение на да стартира офанзивата.

Екипът по защитата също по този начин трябваше да подчертае напъните, положени от израелската армия за попречване на цивилни жертви, и доказателства, които демонстрират, че " Хамас " е вградил своите военни уреди и бойци във, към и под всяка част от гражданската инфраструктура на Газа , като по този метод употребява невинните жители на Газа като човешки щитове.

Презентацията на Южна Африка подцени потреблението на гражданска инфраструктура от " Хамас " за военни цели, което съгласно Израел е повода за огромна част от вредите върху палестинските цивилни, и значително подцени съществуването на въоръжен спор, в който " Хамас " интензивно се бие във войната срещу израелските войски.
 Организация на обединените нации упрекна Израел в систамично блокиране на филантропичната помощ за Газа
Организация на обединените нации упрекна Израел в систамично блокиране на филантропичната помощ за Газа

Израел отхвърли обвиненията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР