Правната комисия в парламента прие на първо четене първите промени

...
Правната комисия в парламента прие на първо четене първите промени
Коментари Харесай

Едва през 2019 година общинските съветници ще са задължени да декларират несъвместимост

Правната комисия в Народното събрание одобри на първо четене първите промени в закона за противопоставяне на корупцията, с които се дава гратисен период за общинските съветници да заявяват несъответственост. Измененията бяха импортирани от Народното събрание тази седмица и бързо влязоха в дневния ред на Народното събрание.

Според новия закон, който влезе в действие в края на януари, общински консултант не може да взе участие в управата, надзорния или контролния съвет на търговски сдружения с общинско присъединяване или да работи като пълномощник, синдик, ликвидатор.

Промените импортирани от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) и заместникът му от Обединени патриоти - Христиан Митев, плануват условието за обявление на спор на ползи или несъответственост да важи за след локалните избори следващата година - т.е. от 1 декември 2019 година

Измененията бяха гласувани с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Обединени патриоти и Воля, като от Българска социалистическа партия бяха срещу. На съвещанието участва настощият ръководител на комисията за лишаване на имущество, която работи като нова антикорупционна комисия преди попълването на състава й и претендент да оглави новата конструкция - Пламен Георгиев.

Той и депутатите от левицата и от Движение за права и свободи направиха малко заседание по отношение на измененията в кабинета на ръководителя Кирилов. Филип Попов от Българска социалистическа партия разгласи по-късно, че от партията ще гласоподават срещу, тъй като промените се оферират доста скоро след влизането в действие на закона и замаскирали казуса, без да го вземат решение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР