Правната комисия в Народното събрание прие делата, които ще се

...
Правната комисия в Народното събрание прие делата, които ще се
Коментари Харесай

Спецсъдът гледа у нас делата, които ще разследва Европейска прокуратура

Правната комисия в Народното събрание одобри делата, които ще се проверяват от новосъздадената Европейска прокуратура, да се гледат от Специализирания съд у нас. С болшинство бе признато и съкратеното правосъдно разследване да отпадне за умишлените убийства, само че не и за тежката телесна щета.

Законопроектът за промени на Наказателно-процесуален кодекс следва да бъде гласуван в пленарна зала. Миналата седмица комисия сплоти в един трите плана на Българска социалистическа партия, Воля и Обединени патриоти, които предвиждаха съкратеното правосъдно разследване да отпадне и за тежка телесна щета. Днес обаче комисия одобри корекция на ГЕРБ, съгласно която съкратеното разследване ще остане за този тип закононарушения, оповестява novini.bg.

На заседанието  на правната комисия присътва и някогашния й ръководител, а в този момент правосъден министър Данаил Кирилов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: