Правната комисия трябва да приеме трите законопроекта - на БСП,

...
Правната комисия трябва да приеме трите законопроекта - на БСП,
Коментари Харесай

И прокуратурата срещу съкратено производство при тежки умишлени престъпления

Правната комисия би трябвало да одобри трите законопроекта - на Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и ВОЛЯ, в които се планува унищожаване на опцията за съкратеното произвеждане при тежки умишлени закононарушения. Становището беше изразено от обвинител номер 1 Сотир Цацаров, оповестява " Нова телевизия ".

``
реклама

Днес в Правната комисия на Народно събрание се организира среща, в която вземат участие близки на грубо убити, представители на прокуратурата, на правосъдното министерство и на съдилищата.

Според правосъдния министър Данаил Кирилов на първо четене би трябвало да бъдат признати и четирите законопроекта - в това число и този на ГЕРБ, който планува да остане съкратеното произвеждане, само че съдията да има право да постанова оптималната присъда по негово убеждение, след което сред първо и второ четене да се създаде единна процедура, която да бъде препоръчана в пленарна зала.

По-рано денем пред постройката на Народното събрание имаше митинг на близки на жертви на извънредно тежки закононарушения. Там бяха роднините на 7-годишната Кристин от Сотиря, на брутално убитите Дарина Министерска и 1-годишната ѝ дъщеричка Никол от София, на Виктория Маринова от Русе. Те настояха „ да се затвори вратата на насилието ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР