Правната комисия попари ветото на президента Румен Радев върху Закона

...
Правната комисия попари ветото на президента Румен Радев върху Закона
Коментари Харесай

Законът на ДПС връщал 1,4 млрд. лева в КТБ

Правната комисия попари ветото на президента Румен Радев върху Закона на Движение за права и свободи за банкрутиралата КТБ. Ние не споделяме претекстовете на президента, съобщи Хамид Хамид.
По думите му в нашето законодателство е организиран въпроса по кое време един закон работи със задна дата . Това изключение се ползва по изключение и съгласно депутата от Движение за права и свободи подобен е и казусът с КТБ.

Не виждам нищо неприемливо или противоконституционно, както четем в претекстовете, уверен е Хамид. Неговият съпартиец Йордан Цонев е сюрпризиран от питането на президента Румен Радев какъв е този публичен интерес. Законопроектът не е противоконституционен , безапелационен бе той.

 Първото съвещание по делото КТБ потегли
Първото съвещание по делото КТБ потегли

Специализираният углавен съд даде ход на делото за КТБ от четвърти път

Даваме знак, че когато става въпрос за публичен интерес, законодателят ще бъде праволинеен , акцентира Цонев. Това е извънредно значим сигнал и ние би трябвало да го дадем, настоя той. Всеки, който желал да заобиколи разпоредбите, би трябвало да е наясно, че нямало да му се размине.

От Българска социалистическа партия почитат и до някъде схващат претекстовете на Движение за права и свободи да внесат измененията в Закона за банковата неплатежоспособност , само че не ги споделяли. Законът, съгласно алените, щял да докара до безпорядък.

 Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се скараха за КТБ
Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се скараха за КТБ

Хамид Хамид: Тезите на левицата са дивотии

Дано това законодателство докара до по-добри резултати, в сравнение с предходно изключително законодателство, съобщи Крум Зарков , който съзря болшинство в поддръжка на предлагания от Движение за права и свободи закон.

Той желае закон за банковата неплатежоспособност, който да отговори на банковите провокации . Според ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов не за първи път се приема закон със задно деяние, а тематиката за КТБ е от няколко Народното събрание насам .

Според Филип Попов не е явен резултата от закона . Синдиците на КТБ застанаха зад закона, защото той щял да им помогне в масата на несъстоятелността да влязат 1,4 милиарда лв..
Кредиторите и вложителите щели да си получат парите. Ако не се одобри, това щяло да е в помощ на длъжниците .

 Цветан Василев с писмо до съда изяснява, че е почтен
Цветан Василев с писмо до съда изяснява, че е почтен

Виновни са тези, разграбили КТБ след банкрута й
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР