Правната комисия отхвърли предложението за референдум за запазване на лева. Това

...
Правната комисия отхвърли предложението за референдум за запазване на лева.
Това
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли референдума за запазване на лева

Правната комисия отхвърли предлагането за референдум за опазване на лв..

Това стана след близо 4-часово съвещание на комисията, на което се разиска самодейността за такова допитване на " Възраждане ". Конкретно въпросът беше дали да се резервира левът като единствена национална валута в България до 2043 година На процедура сходно решение цели да блокира въвеждането на еврото в България през идващите 20 години.

Предложението беше подкрепено от националистите, както и от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ; членовете на комисията от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи го отхвърлиха или се въздържаха , и защото бяха по-многобройни, надвиха. Сега остава по въпроса да се произнесе пленарната зала. Това ще стане в петък, както беше записано в седмичната стратегия на Народното събрание.

По време на дебатите за референдума за опазване на българския лев депутатката от " Възраждане " Константина Петрова упрекна Явор Божанков, че ѝ е снимал краката.

Божанков съобщи, че " това е референдум на страха, плашат ни хората, които ни плашеха с ваксини. Това е референдум против Европа ". Той беше преустановяван на няколко пъти от депутати на " Възраждане ", които седяха зад него с подвиквания " хвани се мъжки, ще ти се стъжни ". Божанков извади телефона си да снима сътрудниците си, когато реагира Константина Петрова, удряйки телефона му. После тя се оплака, че той я е блъснал през ръцете. Пред депутатите тя разгласи, че той ѝ снима краката. " Никога не съм снимал сътрудник от " Възраждане ", тя стана и се опита да ми вземе телефона - срамно е ", отговори той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР