Правната комисия на Европейския парламент потвърди днес решението си от

...
Правната комисия на Европейския парламент потвърди днес решението си от
Коментари Харесай

Европарламентът отхвърли кандидат-еврокомисарите от Румъния и Унгария

Правната комисия на Европейския парламент удостовери през днешния ден решението си от предходната седмица да не допусне до чувания Рована Плумб (Румъния) и Ласло Трочани (Унгария), препоръчани да бъдат еврокомисари надлежно за превоза и за политиката на съседство и разширението на Европейски Съюз. Това заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Уточнява се, че в този момент ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли ще изпрати писмо до новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да се реши какви да бъдат идващите стъпки. Очаква се, че Фон дер Лайен ще изиска от Букурещ и Будапеща да предложат нови претенденти.

Докато всички претенденти за еврокомисари не устоят сполучливо изпитите пред евродепутатите, новата Европейска комисия не може да встъпи в служба. По-рано Екологичен потенциал посочи, че в случай че чуванията не преминат по график, гласуването на новата комисия няма да може да се състои на 23 октомври, както беше в началото планувано. Според графика Трочани трябваше да бъде изслушан от евродепутатите на следващия ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР