Правната комисия единодушно прие ветото на президента и отхвърли спорните

...
Правната комисия единодушно прие ветото на президента и отхвърли спорните
Коментари Харесай

Всички партии ще подкрепят ветото на президента

Правната комисия единомислещо одобри ветото на президента и отхвърли противоречивите текстове.

Бързо и без разногласия за 20 минути депутатите завършиха съвещанието на правната комисия като стана ясно, че всички партии ще поддържат ветото на президента по-късно през днешния ден на изключителното съвещание в пленарната зала.

„ Ветото на президента е късмет да погледнем още веднъж противоречиви телкстове. То компенсира експедитивност, която не постоянно води до правно качество. Ние критикувахме текста в Наказателния кодекс с часова. Затова ние подкреояме ветото по повод с Наказателен кодекс. И за текста за спекулата ще подкрепим ветото на президента. Скоро ще внесем нови текстове. “, сподели Крус Зарков от Българска социалистическа партия и моли жителите да внимават с цените по магазините.

„ Парламентарната група на ГЕРБ също ще поддържа ветото “, сподели Красимир Ципов от ГЕРБ и изясни, че пробата против спекулата е препоръчан точно от левицата и е признат единствено, с цел да се покаже, че в сложния за страната миг може да има консенсъв в Народното събрание.

„ Още на идващия ден пристигнаха известия от доста организации и асоциации на работодатели за грешки в закона и компликация в използването му “ сподели още Красимир Ципов.
„ Няма изясненост какво означва „ погрешна “ изформация. Такива формулировки има в още 2 закона и единият е за подаването на „ погрешна информация “ за чистотата на въздуха и текстът е от 1995 година “, изясни още депутатът от ГЕРБ.

„ Ще гласуваме срещу двата текста. От Движение за права и свободи също ще подкрепим ветото на президента, само че причините си ще изразим по-късно в зала “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Вчера президентът върна два от текстовете - за глобите при разпространение на подправени вести и за пределните цени на всички артикули.

Извънредното съвещание на Народното събрание ще е от 13 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР