Правна комисия ще разгледа на второ четене Закона за мерките

...
Правна комисия ще разгледа на второ четене Закона за мерките
Коментари Харесай

Предлагат глобите за нарушаване на мерките да паднат от 5000 на 1000 лв.

Правна комисия ще прегледа на второ четене Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние в ранния следобед. Промените в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние са по отношение на неговото удължение до 13 май.

Със законопроекта ще се разясни, че държавните и локалните органи, в това число и институциите, не стопират своята активност и проължават да работят при съблюдаване на всички законови условия и при вземане предвид на въведените противоепидемични ограничения. Законът дава опция на органите и институциите да провеждат гъвкаво своята активност.

Със законопроекта се предлага актовете, с които министърът на опазването на здравето вкарва краткотрайни ограничения и ограничавания по отношение на изключителното състояние да подлежат на авансово осъществяване.

Със законопроекта се предлага да не се стопират периоди по Закона за публичните поръчки и концесионни процедури, като откритите производства и процедури да бъдат приключени.

Текстовете предиждат да спрат да текат единствено давностните периоди, планувани в нормативни актове, с приключването на които се погасяват права на частноправни субекти.

Между двете четения постъпиха редица оферти по законопроекта, оповестява организация „ Фокус “.

Управляващите са предложили за интервала от 13 март 2020 година до анулацията на изключителното състояние държавната дотация по Закона за политическите партии да не се дължи. От ГЕРБ желаят до анулация на изключителното състояние да не се начислява и дължи държавна дотация. От партията оферират още през 2020 година първата част на държавната дотация за партиите да се дава до 30 юни 2020 година

ПГ на ГЕРБ са внесли предложение Министерски съвет да може да утвърждава спомагателни разноски и прехвърляния за сметка на икономията на средства единствено за действия, свързани с предварителна защита на разпространяването на ковид, лекуването на инфектираните или ограничение на следствията от пандемията.

Управляващите оферират преразглеждане на измененията в Закона за здравето от 13 март 2020 година Предлага се да се промени размерът на санкцията за нарушение на противоепидемичните ограничения. Предложението е тя да бъде от 300 до 1000 лева В в този момент настоящото законодателство тя е в размер на 5000 лева Управляващите оферират при наново нарушаване тя да бъде от 2000 до 5000 лева Подобно предложение са създали сред двете четения и от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. От опозицията оферират наказванията за неспазване на противоепидемичните ограничения в Закона за здравето да бъдат не 5000, а от 500 до 1000 лева

От Българска социалистическа партия оферират на наетите към 13 март на трудов контракт в частния бранш лица, които вследствие на ограничаващите ограничения са в неплатен отпуск, да се дават месечни дотации в размер на минималната работна заплата за страната и дължимите осигурителни вноски посредством Национален осигурителен институт. На самонаетите към 13 март лица, които вследствие на ограничаващите ограничения не могат да правят активността, за която се самоосигуряват, се дават месечни дотации в размер на минималната работна заплата за страната и дължимите осигурителни вноски посредством Национален осигурителен институт. 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР