Правна комисия прие промени в Закона за защита от домашното

...
Правна комисия прие промени в Закона за защита от домашното
Коментари Харесай

Правна комисия прие домашното насилие да се наказва и при интимна връзка

Правна комисия одобри промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Законопроектът бе признат с 12 гласа " за ", нито един " срещу ", а 6-ма се въздържаха. Вносители на законопроекта са Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

С измененията се планува домашното принуждение да се санкционира освен при брак или общуване, само че и при интимна връзка.

Поставена по този начин това е една празна или глуха процедура. Според него дефиницията " интимна връзка " не е задоволителен механизъм.

Мая Димитрова от Българска социалистическа партия съобщи, че в случай че дефиницията " интимна връзка " остане във типа, в който е сега, няма да има задоволително изясненост.

От Върховен касационен съд считат, че неналичието на правноопределение в Закона за отбрана от домашно принуждение на " интимната връзка " съдът може да прави голям брой разнородни тълкувания. Те считат, че дефиницията има потребност от промяна, защото част от нея не е ясна. Според представителите на Върховен касационен съд без механизъм самата формулировка няма по какъв начин да проработи, само че единствено " интимна връзка " в текста няма по какъв начин да преработи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР