Правна комисия отхвърли предложението на НФСБ аптекарите да заменят скъпите

...
Правна комисия отхвърли предложението на НФСБ аптекарите да заменят скъпите
Коментари Харесай

НФСБ сами в битката оригинални лекарства да се заменят с генерици

Правна комисия отхвърли предлагането на НФСБ аптекарите да заменят скъпите лекарства с по-евтини генерици . Единствено и единствено доктор носи отговорност за наставления лекарствен артикул на своя пациент, съобщи Десислава Атанасова по време на дебатите в правна комисия по второто четене на изключителното законодателство .

Не може магистър фармацевт да заменя лекарство , по думите й. В доста генерици има съпътстващи съставки, които не е ясно по какъв начин ще подействат на пациентите, съгласно Атанасова.

Християн Митев от НФСБ уточни,че предлагането е антикризисна мярка . Мярката щяла да важи, по думите му, единствено по време на изключителното състояние. Генерик щял да се дава единствено със единодушието на пациента.

За Българска социалистическа партия текстът на НФСБ е непотребен . Нека не се заиграваме със здравето на хората, прикани и социалистът Тодор Байчев, който застана зад мнението на Десислава Атанасова.
 Депутатите признаха, че не съблюдават прецизно ограниченията, но… в името на народа Обновена
Депутатите признаха, че не съблюдават прецизно ограниченията, но… в името на народа

Огромна част от тежестта се трансферира върху бизнеса, счита Явор Божанков

Явор Нотев от Атака даже счита, че предлагането на НФСБ е нездравословно и рисково за здравето на българските жители. Да не си играем с толкоз съществени неща в толкоз сериозна обстановката, настоя националистът. Против съм да си вършим сходен опит, добави той.

Движение за права и свободи също няма да поддържат предлагането на хората на Валери Симеонов .

И от БЛС обявиха, че такова предложение в изключителна обстановка е рисково .

И от генеричната асоциация не предлагат сходна мярка да се прави в сходен миг . Според тях мярката ще понижи скупчването на пациенти пред аптеките, само че ще усили скупчването им пред кабинетите на персоналните лекари. Освен това въвеждането в този момент на генерична политика няма да спести запас на НЗОК .
 Джипитата срещу в аптеката да могат да ни сменят лекарството
Джипитата срещу в аптеката да могат да ни сменят лекарството

Създава опция и за корупция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР