Правна кантора ще внесе искове за 25 милиарда евро в

...
Правна кантора ще внесе искове за 25 милиарда евро в
Коментари Харесай

Гугъл е изправена пред съдебни рискове за 25 милиарда евро


Правна адвокатска фирма ще внесе искове за 25 милиарда евро в английски и в нидерландски съд против американския софтуерен колос " Google " (Google) от името на свои клиенти, които се занимават с издателска активност, осведоми Ройтерс. Те упрекват в нелоялна конкуренция компанията, която е благосъстоятелност на корпорацията " Алфабет " (Alphabet).

Клиентите на правната компания " Жерадан партнърс ", която има офиси в Брюксел и Лондон, настояват, че " Google " им е нанесла вреди посредством своите " рекламни практики в онлайн пространството ".

Корпорацията към момента не е дала отговор на молбата на Ройтерс за коментар по тематиката.

Рекламните софтуерни практики на световната онлайн търсачка станаха обект на инспекция от страна на регулаторните органи по използване на разпоредбите на конкуренцията след серия от тъжби от страна на издатели, отбелязва Ройтерс.

Френският антитръстов регулатор наложи санкция в размер на 220 милиона евро на софтуерната компания през предходната година. Европейската комисия и регулаторните органи в Обединеното кралство проверяват дали посредством рекламните си софтуерни практики " Google " реализира нелоялна конкуренция по отношение на своите съперници и по отношение на рекламодатели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР